עצירות לתינוקת בת חצי שנה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

12/03/2014 | 20:24 | מאת: אמא של עופרי

שלום רב,ביתי בת החצי שנה סובלת מעצירויות מיום הלידה. עושה יציאות רק עם עזרה של עגבניות שמן קנולה ,נר גליצרין או חוקן. התחלתי לתת לה פרובויוטיקה בכל יום. אתמול הייתי אצל גסטרו והיא אמרה לי שפי הטבעת במונח קידמי וזאת הסיבה לעצירויות. רציתי לדעת האם זה משתפר עם הזמן (כשמתחילים ללכת) והאם צריך להמנע ממאכלים מסויימים כי היא מתחילה לאכול אוכל מוצק. בנוסף דוקטור ברוידא נתנה לי מרשם לתרופה לעצירויות . האם כל הזמן יש לתת תרופות בגלל הבעיה הזאת? תודה מראש.

שלום רב האם בתך עברה ברור גם למחלת הירשפרונג? פי טבעת קדמי יכול לגרום לעצירות ובמקרים קשים יכול להצדיק הרחבות ואף התערבות ניתוחית. טיפול במרככי צואה בהחלט יכול לסייע. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים