בדיקת ct וטשטוש לבת שנה וחודשיים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

08/01/2014 | 12:01 | מאת: רותם

שלום. התינוקת שלי בת שנה וחודשיים.. בגיל שנה בבדיקת טיפת חלב היתה לה קפיצה קלה בגודל היקף ראש ונתבקשתי למעקב חודשי.. החודש אמרו לי שיש עודהקפיצה וההיקף יצא מחוץ לטווח הנורמה 48.5.. ולכן נתבקשתי לעשות לה ct ראש.. האם זה מסוכן? האם אפשר לעשות ct בלי טשטוש בזמן שהיא נרדמת לתנומת צהריים? אני מאוד מפחדת לתת לה טשטוש .. האם גדילה בהיקף ראש יכול להיות מנפילה ? כי לדברי האחות שההתפתחות שלה מאוד תקינה ואפילו יותר מבני גילה וכנראה שזה מבנה ראש ולא יותר.. אך אני רוצה להיות בטוחה שהכל בסדר.. ואין לה כלום בראש..

שלום רותם הסיכון בטשטוש מאד קטן וזה יכול להקל על הבדיקה, השאלה שלי היא האם רופא נוירוכירורג המליץ על הבדיקה? בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים