בליטה במצח כתוצאה ממכה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

20/10/2013 | 20:34 | מאת: ליאן

ד"ר ירדני שלום, בתי בת ה - 4 קיבלה מכה משמעותית במצח לפני כ- 5 חודשים. מיד לאחר הנפילה פנינו למיון ושוחררנו. לילדה הייתה נפיחות גדולה מאד במצח והצטמצמה לממדים של כ - 2 ס"מ. מאחר ומדובר באזור אסטרטגי בחודשים אלו התקבלו מפעם לפעם מכות נוספות במקום אך יש תחושה שהבליטה הנוכחית כבר לא יורדת. מדובר בבליטה קשה (לא נוזלית). האם קיימת דרך כלשהי לטפל בכך? תודה מראש

שלום ליאן בליטה כזו יכולה לנבוע מתהליך ההצטלקות, קריש דם שאולי לא נספג לחלוטין או מגוף זר. הטיפול הוא בהתאם, לצלקת ניתן לנסות משחת קלוקוט גוף זר יש צורך להוציא וקריש ייספג. ניתן כמובן לטפל רק לאחר בדיקה. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים