הנשר 6ב נתניה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

07/10/2013 | 20:09 | מאת: עדי

ד"ר ירדני שלום! לפני שבועיים ביתי בת ה12 התלוננה שכואב לה בשד, לא נלחצתי מכך ואמרתי לה שזה בגלל השינויים ההורמונליים שהיא עוברת, וההתפתחות בגיל הזה. ראיתי בכך עניין שבנורמה. כשהיא לא הפסיקה להתלונן והסבה את תשומת ליבי לאדמומיות בקוטר יחסית גדול סביב הפטמה זה כבר לא נראה לי נורמלי. לאחר כמה שע' כבר עלה לה החום ועמד על 39.6, עלה וירד עם מתן נורופן. החום היה לא יותר מ24 שע'. הזמנתי רופאה הביתה וטענה שזה סוג של דלקת ונתנה אזניל, לאחר שעברו 24 שע' ולא היה שיפור בכאבים ובמראה פניתי למוקד. רופא הילדים טען שזה זיהום כלשהו ורשם לה אנטיביוטיקה "צפורל", לאחר 24 שע' היה שיפור והאדמומיות החלה להעלם. עכשיו היא אחרי הטיפול ועדיין יש הרגשה של נפיחות גושית כזאת... וכאבים קלים בנגיעות. חשוב לציין שזה קרה אחרי טיול בנחל ערוגות בתוך המים. האם עלי לדאוג? קבעתי בכל מקרה שוב תור לרופא ילדים. אני בלחץ ומאוד דואגת. אשמח לתשובה בקרוב. תודה רבה

שלום עדי וביתך מדןבר קרוב לודאי בדלקת זיהומית שהגיבה טוב לטיפול האנטיביוטי. מכאן שאין מקום להלחץ אך רצוי המשך מעקב וכמה שפחות למשש את האזור כי עצם המישוש יכול להגביר את הדלקת. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים