חשד ללימפאדניטיס באיזור הצוואר

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

14/04/2013 | 22:51 | מאת: מילה

מזה כשבועיים בני בן ה 13 מרגיש באיזור הצוואר תחושה של "צוואר תפוס" (בהתחלה סבל מכאבים שפחתו עם הזמן) והצורך שלו לשחרר את המקום, וכך מזה מספר ימים החלה אצלו תופעה של תנועות צוואריות לצד ימין ושמאל. חשבנו שזה שריר תפוס , והאורטופד התרשם מלימפאדניטיס, רופא משפחה טוען שאין לכך סימנים ושלח אותנו לצילום רנטגן צווארי. הייתי מאוד מבקשת את חוות דעתך והמלצתך.

שלום מילה בהחלט רצוי לברר את סיבת הצוואר התפוס. אם יש בליטה, כדאי לשקול גם ביצוע בדיקת אולטרסאונד לברור סוג הבליטה והמשך ברור בהתאם לממצאים. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים