כליה אגנית . כליה שאינה גדלה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

02/11/2004 | 15:21 | מאת: מיכל

במהלך הריוני זוהה לבתי (כיום בת שנתיים) כליה אגנית, בגיל חצי שנה אולטרסנאונד הראה כליה אחת קטנה יותר ונמוכה יותר ( לא אוזכר אגנית), לפני כחודש בפעם הראשונה סבלה מדלקת בשתן, אולטראסאונד נוסף שנעשה לה מראה שהכליה הקטנה נשארה באותו גודל, מה זה אומר ? מה קצב הגדילה הסביר ? האם בהרכח זה מנבא תפקוד/אי תפקוד ? איפה ניתן לקרוא חומר בנושא ? תודה אמא מודאגת.

שלום מיכל את התיפקוד של הכליה ניתן לבדוק בצילומים מיוחדים כדוגמת IVP אך הייתי ממליץ לך להתייעץ עם נפרולוג ילדים . חומר רב ניתן למצוא באינטרנט ב-"pubmed" אך ללא מפגש בלתי אמצעי עם נפרולוג, יהיה לך קשה להבין את המשמעויות של מה שתקראי. בברכה,

04/12/2004 | 15:45 | מאת: יוסי

מה אחוז הילדים הנולדים ללא כליה אחת, אשר לוקים בתסמונת כל שהיא, כדוגמת תסמונת דאון ?

25/05/2006 | 19:20 | מאת: ורד

שמי ורד ואני בשבוע החמש עשרה להריון. עברתי סריקה ראשונה וגילו כי לעובר כליה אגנית אחת בגודל 9 מ"מ . מה זה אומר? האם יש סיכוי למצוא כליה נוספת? מה הסיכוי למומים? מאילו השלכות יסבול הילד? ורד

08/07/2006 | 08:39 | מאת: שי

לאישתי התגלתה כליה אגנית בודדת, נשללו מומים במי שפיר ובשבוע 21 תפקודי כליה נראים תקינים. האם עלינו להמשיך בהריון או להפסיקו?

02/10/2008 | 20:32 | מאת: אירה

בסקירת מערכות מוקדמת נמצאה כליה שמולית תקינה לפי גודל ותוכן, לא נמצאה כליה ימנית או בכלל, או יש סיכוי לכליה אגנית שטרם הודגמה? מה השלחות? האם בהמשך ימצא כליה ימנית אגני? או לא ימצא כלל?

מנהל פורום כירורגיית ילדים