בקע מפסעתי כירוכ ילדים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

04/02/2020 | 15:29 | מאת: סתיו

היי תינוק בן חודשיים נולד פג בשבוע 29 לאחרונה גיליתי ככל הנראה בקע במפסעה הימינית זה עדיין לא בטוח כי יש אולטרסאונד לעוד שבוע וכירוג לעוד 3 שבועות אבל בנתיים זה ההשערה של הרופאים.. זה לא מסוכן לחכות כלכך הרבה זמן אם תינוק כזה קטן??? אני נורא מפחדת שהיכלא לו או שיעשה לו בעייה אחרת זה הולך וחוזר לפעמים לבד ולפעמים בלחיצה שלנו.. ועד שסופסוף הוא הגיע למקשל המתאים לברית גילינו את הבקע הזה.. האם אפשר לעשות ברית?

שלום סתיו. החשש שלך מובן ובהחלט כדאי לא להתעכב עם הניתוח. במקרה שיהיה באי שקט והנפיחות גדלה חייב להבדק בדחיפות עי רופא. לגבי הברית, לדעתי עדיף לדחות כי הכאב עלול לגרום לבקע להכלא וניתן לשקול לבצע את הברית בעת ניתוח הבקע. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית ילדים