לאחר ניתוח בקע מפשעתי (נרניה)

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

04/05/2019 | 12:46 | מאת: אלמוג יצחק

שלום, אני בן 17, עברתי ניתוח בקע מפשעתי בצד ימין לפני כ-10 ימים. יש לי מספר שאלות: 1. אני עובד כמלצר בזמני החופשי, כמה זמן לאחר הניתוח אוכל לחזור לעבוד, בסופו של דבר מדובר בעבודה עם המון מאוד מאמץ פיזי והבנתי שזה לא מומלץ לעבוד בטווח הקרוב. 2. הורדתי את הסיכות בתום שבוע אחרי שהייתי איתם, אני מעוניין למרוח משחות נגד צלקות באזור של החתך, האם זה אפשרי עכשיו? או שצריך לחכות זמן מה. 3. תוך כמה זמן ניתן לחזור ללימודים אחרי ניתוח כזה בערך? אני י״א.

שלום נריה. במידה ותהליך ההחלמה היה תקין עד עכשיו, אתה יכול לחזור ללימודים מלבד ספורט. לחזור לעבודה כדאי להמתין שישה שבועות ואז לחזור בהדרגה, כלומר לא לעשות דברים שגורמים לכאב. בנוגע למשחה, ניתן להתחיל רק לאחר שהחתך סגור היטב לפעמים כדי לחכות שבועיים ולפעמים יותר. בכל מקרה טוב שהרופא המנתח יבדוק ויאשר שהכל תקין. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים