אסימטריה של הראש

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

21/11/2001 | 08:22 | מאת: עמית

בתי בת 4 חודשים. אובחנה אצלה אסימטריה של הראש (עם קרניסינוסטזיס??) נמצאת במעקב נוירוכירורג. השבוע נאמר לנו כי בקרוב יהיה עלינו לקבל החלטה האם לנתח אותה. הנוירו ממליץ ואומר שמדובר בפרוצדורה כירורגית פשוטה יחסית (אם אני מבינה נכון צריך "לפתוח" את אחד התפרים בגולגולת) שאיננה כרוכה בסיכון. הוא גם אומר שמדובר בעניין אסתטי בלבד ושאין לתופעה השפעה על ההתפתחות שלה. הייתי רוצה לקבל קצת פרטים על הניתוח - מה בדיוק מתבצע שם? מה הסיבוכים האפשריים? האם מדובר בסבל לתינוקת? מה הסיכון אם נחליט לא לבצע אותו - האם העיוות במבנה הגולגולת עלול להחמיר עם הגדילה? לתינוקת יש גם סטרידור מולד שנובע כנראה מהיצרות של הקנה והיא נמצאת במעקב מומחה ריאות (ללא טיפול מיוחד) האם בגלל מצב זה ההרדמה עלולה להיות מסוכנת לה במיוחד? אודה על קבלת כמה שיותר פרטים - הנושא מלחיץ ומפחיד אותנו. תודה!!

שלום עמית יקרה קרניוסינסטוזיס תוארה לראשונה ע"י וירכוב ב 1851, תחת הגדרה זו מצויים הרבה מצבים שהמשותף להם הוא סגירה מוקדמת של הסטורות ( הרווחים הקיימים בין עצמות הגולגולת). רווחים אלה נסגרים הדרגה במהלך השנה הראשונה לחיים, סגירה מוקדמת שלהם , עלולה לגרום לעוות של מבנה הגולגולת אך עיקר הסכנה היא ביצירת לחץ תוך גולגולתי מוגבר. מצב כזה עלול לגרום לפגיעה בהתפתחות רקמת המח. לכן אני חושב שהמלצתו של הרופא הנוירוכירורג היא נכונה ויש לקבלה. באשר לסיכונים, במרבית המקרים מדובר בניתוח לא מסובך ובעל רמת סיכון נמוכה אך כמובן חשוב לקבל חוות דעת מהרופא המנתח ובהתייחס למצב היחודי של ביתך. היצרות של קנה הנשימה היא גורם שחשוב לקחת בחשבון לפני ההרדמה ויש כמובן ליידע את המרדים על כך. היצרות יכולה להיות מכנית (קוטר דרכי הנשימה מוצר או חסום חלקית) או תיפקודית (דרכי הנשימה "רכים מדי" ונסגרים חלקית בעת נשיפה). בכל מקרה, עם הכנה נכונה ניתן לבצע את ההרדמה ברמת סיכון מינימלית.

מנהל פורום כירורגיית ילדים