בקע בתינוק.

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

13/11/2001 | 23:43 | מאת: נלי

שלום וברכות על הפורום החדש. שאלתי נוגעת לאחיניתי שהיא בת שנתיים וחצי. נאמר לנו שהיא סובלת מבקע מפשעתי דו צדדי ושיש לנתח. שאלותי הם: ראשית - האם באמת חייבים לנתח, ומה הסכנות בניתוח כזה. לאחר הניתוח, האם הילדה יכולה לחזור לפעילות מלאה כגון, ברכה ריצה ומשחק עם ילדים אחרים או שיש חשש שפעילות כזו תחזיר את הבקע? ולסיום - גם שני אחי (אבא של הילדה ואחי השני) עברו ניתוחי הרניה בגיל צעיר. האם ידוע על תורשתיות של התופעה. האם אני צריכה לדאוג? שוב פעם, ברכות על הפורום החדש. נלי.

נלי יקרה, בקע מפשעתי בילדים הינו שכיח למדי. כמעט בכל המקרים מדובר בבקע מולד. הופעת נפיחות מפשעתית היא הסימן השכיח ביותר. ברוב המקרים הבקע אינו גורם להפרעה תפקודית, אולם לעיתים רחוקות עלולה להווצר כליאה של תוכן בטני בתוך הבקע כמו לולאת מעי, או שחלה בבנות. בשל הסכנה הזו, מומלץ לנתח בקע מפשעתי לאחר שהתגלה. יש אכן שכיחות יתר של בקע במקרים בהם קיים סיפור משפחתי. בגילה של אחייניתך, ובאם אינה סובלת ממחלות נוספות, ניתן לבצע את הניתוח במסגרת אשפוז יום. מכאן שמדובר בניתוח שהסכנות הכרוכות בו הן קטנות למדי וגם השיבה לפעילות מלאה היא לרוב קלה ומהירה. הישנות (חזרה) של בקע מפשעתי בילדים היא נדירה למדי (כ- 1%) ואינה קשורה לפעילות לאחר הניתוח. למרות שאכן יש שכיחות גבוהה יותר במשפחה, אין סיבה להלחץ. הילדים שלך צריכים לעבור בדיקה כמו כל ילד אחר, ואם אכן קיים בקע, הרי כפי שכתבתי, התופעה שכיחה והטיפול בה יחסית קל ופשוט. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים