ניתוח לייזר להורדת משקפיים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

25/07/2000 | 13:45 | מאת: צח

שלום ד"ר אני חובש משקפיים כבר מגיל 10 (כיום אני בן 30) ומספר המשקפיים שלי הוא: 6.5 עם צילינדר 0.5. חלטתי כי הגיע הזמן לעשות ניתוח לייזר להורדת המשקפיים. אך לאחרונה קראתי מאמרים בעיתונות היומית על כל מיני סכנות ותופעות לוואי הנגרמות מהניתוח. תופעות כמו עיוורון לילה, ראיה כפולה וכו'. בפגישה שהיתה לי עם הרופא המנתח הוסבר לי שיש 1% של סיכון בניתוח. מנגד כל האנשים ששאלתי אותם, אלו שכן עשו ניתוח, רק היללו ושיבחו. שאלותי הן: 1. האם 1% של סיכון נחשב לסיכון גבוה? 2. מה תוצאות הלוואי הרעות האפשריות? אני שואל מתוך הנחה שאתה אינך מנתח עיניים, בלייזר, להורדת המשקפיים כך שאינך בעל נטיה טבעית בעד הניתוח ותשובתך הינה אובייקטיבית לחלוטין. אשמח להוסיף פרטים ככל שאוכל.

26/07/2000 | 21:29 | מאת: michal

צור עימי קשר להתיעצות משותפת גם אני עומדת לעבור את הניתוח הזה

28/07/2000 | 00:35 | מאת: ד"ר אור קייזרמן

צח היקר, אתה צודק - אני לא מנתח בלייזר בעצמי. הסיכון בניתוח הלייזר הוא יחסית קטן (1% זה לא הרבה) ולרב עיקר הבעיות הן הילות שרואים סביב אורות בלילה. בנוסף יש לזכור שיתכן לעיתים נדירות שעדיין ישאר מספר קטן במשקפיים. עיין גם תשובות קודמות שעניתי. דר' אור קיזרמן ביח' הדסה י-ם 053/229533

29/07/2000 | 23:59 | מאת: תום

אני בעצמי עומד לבצע ניתוח לייסיק בימים הקרובים. לאחר מחקרים מאד מעמיקים, מצאתי מקור מידע מאד עשיר לגבי הנושא, ואני מקווה שהוא יאפשר לעוד רבים ללמוד על הנושא. האתר, עקרונית, הוא מעיין אתר פרסומת של מכון בארה"ב, אבל האתר עשיר מאד בתוכן, ומלמד על התהליך, הסיכונים, מלווה באנימציות ווידאו, ומאפשר לכל אחד לדעת מה הסיכונים שלו לגבי ראיית לילה ע"פ נתוניו האישיים. האתר קצת מסורבל וקשה לנווט, אך עם קצת התמדה ניתן ללמוד כל מה שצריך. דבר חשוב שלמדתי באתר זה שבארץ, רוב המכונים הם מאד מתקדמים ביחס לארה"ב, שם עוד משתמשים בציוד ושיטות ישנות. כתובת האתר: http://www.lasikprk.com בהצלחה

30/07/2000 | 21:09 | מאת: michal

תודה לתום על האיימיל ובהצלחה השארתילך איסיקיובאיימיל

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע