הדרדרות מתמשכת במצב הראיה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

18/07/2000 | 10:36 | מאת: שרון

עד גיל 16 לא נזקקתי למשקפים, ואז אובחן אצלי קוצר ראיה קל (כ- 0.5- בכל עין). מאז למשך כמה שנים הראיה הדרדרה במהירות ובגיל 20 כבר נזקקתי למשקפים במספר 3-. מאז ההדרדרות הייתה איטית יותר אך מתמשכת, והיום, בגיל 29, אני זקוקה למשקפים במספר 6- בערך. האם יש סיבות לדאגה, והאם יש מה לעשות כנגד המשך ההדרדרות הזו? אגב, שני הורי קצרי ראיה ואני יושבת שעות רבות ביום מול המחשב.

27/07/2000 | 23:59 | מאת: ד"ר אור קייזרמן

שרון היקרה, עלית מספר המשקפיים אינה "היתדרדרות" - זה בסך הכל גידול קטן בגודל העין הכרוך בנטיעה הגנטית שלך לכך. לדעתי יש קשר בין כמות השעות שאת משקיעה בקריאה/מחשב ובין עליית מספר המשקפיים. אין סיבה לדאוג וזה יעצר בסופו של דבר אבל כדאי כן להיבדק מדי פעם ע'י רופא עיניים כיוון שמספר גבוה יכול להשפיע על הרישתית. דר' אור קיזרמן ביח' הדסה י-ם 053/229533

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע