ניתוח להסרת משקפיים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

17/07/2000 | 21:28 | מאת: שרון

אני מתכננת לעבור ניתוח להסרת משקפיים בשיטת lasik לתיקון קוצר ראיה. קראתי רבות אודות הניתוח אך בשום מקום לא מפורט אודות העובדה שיתכן שבעתיד אזדקק שוב למשקפיים. מהן הסיבות לכך, האם דבר זה קורה לכל מנותח ותוך כמה שנים קורה הדבר? בנוסף, האם ידוע לך מהן השפעות הלוואי של הלייזר - חידושים רבים ברפואה התגלו כעבור שנים רבות כבעלי תופעות לוואי קשות ומסוכנות, מה ידוע לגבי הלייזר כיום ובעתיד?

27/07/2000 | 23:48 | מאת: ד"ר אור קייזרמן

שרון היקרה, ניתוח הליזר כרוך בשיוף פני שטח הקרנית במטרה לשנות את השיפוע שלה ומכאן את יכולתה לשבור את האור. הכל טוב ויפה אבל הקרנית היא ריקמה חייה ולא תמיד היא תישאר כפי שהליזר עיצב אותה בידיוק. זו הסיבה מדוע לפעמים תוצאות הניתוח הן לא 100% מדויקות. לגבי תופעות לוואי קשות - לא ידועות כיום תופעות כאלה לליזר. ימים יגידו. דר' אור קיזרמן ביח' הדסה י-ם 053/229533 שרון כתב/ה: ------------------------------- אני מתכננת לעבור ניתוח להסרת משקפיים בשיטת lasik לתיקון קוצר ראיה. קראתי רבות אודות הניתוח אך בשום מקום לא מפורט אודות העובדה שיתכן שבעתיד אזדקק שוב למשקפיים. מהן הסיבות לכך, האם דבר זה קורה לכל מנותח ותוך כמה שנים קורה הדבר? בנוסף, האם ידוע לך מהן השפעות הלוואי של הלייזר - חידושים רבים ברפואה התגלו כעבור שנים רבות כבעלי תופעות לוואי קשות ומסוכנות, מה ידוע לגבי הלייזר כיום ובעתיד?

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע