השתלת קרניות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

18/10/2000 | 18:57 | מאת: דנה

האם ניתוח השתלת קרניות יכול לשפר ראיה של אדם שסובל מגלאוקומה מלידה וכן מקרניות עכורות? אשמח לקבל תשובה. תודה.

18/10/2000 | 19:22 | מאת: ד"ר דני געתון

דנה שלום רב, גלאוקומה היא מחלה הפוגעת בעצב הראיה, הממוקם בחלקו האחורי של העין ואילו עכירות בקרנית היא ספציפית לקרנית עצמה (הממוקמת בחלקו הקדמי ביותר של גלגל העין). השתלת קרנית אינה יכולה לעזור בפגיעה של הגלאוקומה בעצב. אך יכולה לעזור בהחלט לגבי עכירויות של הקרנית המונעות ראיה טובה יותר.

18/10/2000 | 19:58 | מאת: דנה

תודה על התשובה . שאלתי לגבי גלקואומה מלידה היות וכנראה התפתחות הראיה נפגעה עקב כך, האם גם במקרה כזה השתלת הקרניות האמורה יכולה לסייע לשפר את הראיה? שוב אשמח לקבל התיחסות. תודה.ד"ר געתון כתב/ה: > > דנה שלום רב, > > גלאוקומה היא מחלה הפוגעת בעצב הראיה, הממוקם בחלקו האחורי של > העין ואילו עכירות בקרנית היא ספציפית לקרנית עצמה (הממוקמת בחלקו > הקדמי ביותר של גלגל העין). > > השתלת קרנית אינה יכולה לעזור בפגיעה של הגלאוקומה בעצב. אך יכולה > לעזור בהחלט לגבי עכירויות של הקרנית המונעות ראיה טובה יותר.

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע