צילנדר

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

07/11/2015 | 10:23 | מאת: בוקי

לאחרונה לאחר עשר שנים עברתי אופטומטריסט.מזה שנים לא החלפתי משקפים כי מספר נשאר. בדיקה אחרונה בצעתי לפני ארבע שנים דובר על להתחיל לחשוב על מולטיפוקל לקראת הפעם הבאה. לבסוף החלטתי אצל האופטומטריסט החדש ללכת על 2. זוגות קריאה ולמרחק.סובל מגיל צעיר מקוצר ראיה מיופיה. הבעיה שלי היא כזו אני זכרתי שיש לי צילינדר בשתי העינים לאחר בדיקה ראיתי את המספרים להכנה והיה נדמה לי שבעין אחת לא שמו צילינדר בשלב זה לא שתפתי בחששותוי וגם כשהגעתינ כבר הבייתה ועוד יכולתי לעצור הכנת משקף התלבטתי כי אמרתי אולי אני טועה. בצעתי ברור מול אופטומטריסט קודם ואמר שיש צילינדר בשתי העינים. בבדיקת המשקפים הישנות המכשיר אצל האופטומטריסט החדש מראה צילינדר רק בעין שמאל . כשבאתי לאסוף את המשקפים שיתפתי את האופטומטריסט והוא אמר אין לך צילינדר בעין ימין הוא לא הציע לבדוק שוב הוא היה די בטוח בעצמו. כשבצע את הבדיקה הידנית לא זוכר אם ניסה עם צילינדר בעין ימין אני יודע שהם שמים על עדשת הבדיקה עדשה שמחזיקים ביד וזו בדיקת הצילינדר. הוא בקש ללכת שבועים עם המשקפים ובשום אופן לא לחזור לישנות הוא גם בצע בדיקת ראיה במקום עם הזוגות החדשים וראיתי טוב. עבר שבוע וחש אי נוחות בעין ימין שבה אמור להיות צילינדר למרות שלדעתם לא היה לי בזוג הישן שהבאתי. השאלה האם מכשיר אוטמטי יכול לפספס צילינדר למרות שבעין שמאל כן גילה? האופטומטריסט העדן אמר שבמחשב כתוב שיש צילינדר בעין ימין האם יש מצב שהכינו לי את המשקפים פיספסו ולא שמו והאופטמוטריסט החדש צודק? אני מתכוון להקשיב לו וללכת עם המשקפים שבועים מה לעשות אם עדין תהיה הרגשה של אי נוחות בעין ימין?

שלום בוקי, הבלבול שלך מובן. יכול להיות שהאופטומטריסט הקודם בטעות לא שם צילינדר בפועל במשקפיים , יכול להיות שהצילינדר קטן והמכשיר של האופטומטריסט השני מזייף , יכול להיות שהאופטומטריסט הראשון ביקש צילינדר אבל הוא לא מדוייק במבנה העדשה. אתה יכול לגשת למקום נוסף לבדיקה אובייקטיבית להשקיט את ליבך. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC ======================================= 50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום ======================================= http://www.dr-optica.co.il -- ד"ר אופטיקה -- כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים =======================================

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע