שאלה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

18/06/2015 | 07:37 | מאת: מיכל

כבר שנים שהמספר משקפיים שלי עומד על אותו מספר. למרות שבפעם האחרונה הבדיקה האובייקטיבית הראתה שיש ירידה לא הצלחתי להסתגל למשקף עם המספר החדש והחליפו לי למספר הרגיל שלי ללא שינויים. המספר הקבוע שלי שנים הוא: ימין-צלינדר- -3.25 מספר- -0.75 זוית- 6 מעלות שמאל- צלינדר- -3.75 מספר- -1- זוית- 168 מעלות בפעם האחרונה שהייתי אצל אופטיקאי הוא השאיר לי את המספר כמו שהוא (כי הבין שהמספר טוב לי ואני לא מצליחה להסתגל לשינויים) רק בעין ימין הוא החליט להגדיל לי את הצילינדר בשמינית: מ- 3.25 ל- 3.37. מבחינת הסתגלות לא הייתה לי בעיה. השאלה שלי היא: אני רוצה עכשיו ללכת עם המרשם הקבוע שלי ולעשות משקפי שמש. האם להגיד לאופטיקאי לעשות לי משקפי שמש בלי השינוי של השמינית צלינדר בעין ימין (שבימין ישאר -3.25)? או עם השינוי? כי אני יודעת שאופטיקאים בדרך כלל לא משתמשים בשמינית צלינדרים ואני חוששת שבסוף יעשו לי בפועל בימין 3.5 צלינדר כדי לעגל. מה אתה אומר? האם זה משמעותי?

שלום, לא מוכרת לי הזמנה של צילינדר בשמיניות , זה רק תיאורטי , בפועל אין הבדל ולא חושב שניתן להזמין. שורה תחתונה , שינוי בשמינית צילינדר לא משמעותי. ברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC ======================================= 50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום ======================================= http://www.dr-optica.co.il -- ד"ר אופטיקה -- כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים =======================================

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע