צילינדר

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

08/12/2014 | 19:24 | מאת: טליה

אייל, שלום רב! אני סטודנטית לאופטומטריה ויצא לי לשמוע מס' גישות לגבי מתן צילינדר, לכן אני מעוניינת לשמוע את דעתך המקצועית. מהם המצבים בהם לא נרצה לתת את כל הצילינדר במרשם (שאלתי היא כללית ואינני מתייחסת לגיל ספציפי)? המון תודה, טליה

שלום טליה, בדר"כ , לא ניתן תיקון מלא לצילינדר בגלל שיקולי הסתגלות , כלומר בהתיחס לגודל השינוי בעוצמת הצילינדר והשינוי בזווית הצילינדר , ובהתיחס למרשם ישן והרגלים של הנבדק. כמו כן בבדיקה את אמורה 'לחוש' את הנבדק עד כמה יהיה רגיש לשינויים או לא [זה אפשרי רק עם כשרון ונסיון] . כמו כן שיקול נוסף עד כמה השינוי בצילינדר תורם בפועל לשיפור הראייה. ברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC ======================================= 50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום ======================================= http://www.dr-optica.co.il -- ד"ר אופטיקה -- כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים =======================================

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע