הרגשת לחץ בעיניים ומשקפיים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

02/12/2014 | 15:34 | מאת: אנה

קצת מורכב, עד לפני שנה וחצי האחרונות היו לי משקפים -0.75 שהרכבתי אותם רק לנהיגה וטלויזיה. אז התחלתי לסבול מהרגשת לחצים בעיניים שלפעמים עוברים אחרי מנוחה ולפעמים נשארים לכל היום וגורמים לכאב ראש ובחילות. הלחצים הופיעו לרוב במקרים שלא הרכבתי משקפיים והתבוננתי במרחב לדוגמא פארק ילדים. באותו זמן החלטתי שאני שמה משקפים קבוע וגם עברתי ל -1 בשני העיניים. מאותו זמן ועד עכשיו התופעה לא נעלמה. נכון לעכשיו אני מרכיבה משקפים קבוע -1. אני עובדת מול מחשב כל היום והלחצים לא מופיעים מעבודה מול מחשב אלא אם אני נדרשת לקרוא הרבה מהמחשב. התופעה יכולה לקרות גם בשבת מחוץ לבית. עשיתי את כל הבדיקות האפשרויות-רופא עיניים(כולל הרחבת אישונים),אף אוזן גרון,נוירולוג - הכל בסדר מבחינה הזאת - לא מצאו אפילו שום יובש בעיניים. בבדיקה של אופטומטריסט ,הוא הגיע למסקנה(במיוחד מהעובדה מבחלק מהזמן הלחצים כתוצאה ממחשב) שאני צריכה להקטין ל -0.75 - שאולי העיניים מתאמצות יותר מדי ואני רואה טוב גם ב -0.75. ניסיתי גם לקום בבוקר ולהסתובב בבית 10 דקות ללא משקפים בכלל--ראיתי בסדר אבל אחרי 10 דקות העיניים מתעייפות.הרכבת משקפיים בחזרה פותרת את הבעיה. מה דעתך על הסיפור? האם המעבר ל -0.75 יכול לעזור פה? תודה

כפי שהבנת אנה המצב כאן מורכב. לא אוכל לענות לך מעל גבי הפורום ללא שבדקתי אותך. מצטער. ברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC ======================================= 50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום ======================================= http://www.dr-optica.co.il -- ד"ר אופטיקה -- כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים =======================================

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע