ירידה משמעותית במספר משקפים וגם צלינדר

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

10/11/2014 | 03:59 | מאת: אני

לפני חודשיים הייתי אצל רופא עיניים ונשלחתי להתאים משקפיים זו הפעם הראשונה בחיי שאני מרכיב משקפיים למרות הראיה הירודה שלי 6\30 בעין שמאל עין ימין לא רואה בעקבות טרומה מגיל 10 ומספר ניתוחים כולל השתלת קרנית כיום בן 30 לאחר הרכבת משקפיים הראיה השתפרה לרמה של 6\12- בעין שמאל המרשם של המשקפיים הוא 2.5- ו1.25 - צלינדר בבדיקה הראשונה אצל הרופא לפני חודשיים מינוס 2.5 וצילינדר 1.25 וחדות ראיה של 6\12- הותאמו לי משקפים לפי המרשם של הרופא ונאמר לי ע"י האופטומטריסט שהראיה שלי היא 6\15+ כשבועים לאחר מכן פניתי לאופטומטריס להתאמה מחדש והתברר שהמספר ירד ל2.5 והצלינדר נשאר אותו דבר בביקור הבא שלי כחודש לאחר הביקור הראשון הסתבר שהראיה שלי היא 6\10 היום ניגשתי לנסות ולהוציא טופס ירוק ובבדיקה שערכו לי הסתבר שאין לי ראיה מספקת , האופטומטריסט עשה לי בדיקה והתאים לי משקפיים חדשות 1.25- וצילינדר 75 וכך הצלחתי לעבור את הבדיקה ולקבל טופס ירוק נאמר לי שהראיה שלי היא 6\12+ השאלה שלי היא הוא זה הגיוני שבתקופה של חודשים אני אקבל מספר איבחונים שונים לרמת הראיה שלי בהבדלים כל כך גדולים? האם זה נורמלי שיש ירדה כזו משמעותית בצלינדר ומספר? האם זה יכול להצביע על מחלת עיינים? האם יש בדיקות שיכולות לברר מדוע לא ניתן לשפר את הראיה בעין שמאל בעזרת תיקון אופטי ל 6\6?

10/11/2014 | 18:55 | מאת: אני

היום נאמר לי בבדיקה שהמספר שלי במשקפים הוא 1.5 והצלינדר 0.50

שלום, יכול להיות שמראש המספר שניתן לך היה חזק מידי בגלל בדיקה לא מדוייקת. מי שצריך לבדוק ולהתאחם לך משקפיים הוא האופטומטריסט ולא רופא העיניים. העובדה שהראייה שלך משתפרת אחרי תקופת מה של הרכבת משקפיים היא אופיינית והגיונית. העובדה שהמספר יורד , קצת פחות. אשמח לבדוק אותך ולתת לך חוות דעה מדוייקת. ברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC ======================================= 50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום ======================================= http://www.dr-optica.co.il -- ד"ר אופטיקה -- כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים =======================================

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע