מיגרנות והקשר לעיניים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

28/10/2014 | 15:52 | מאת: גלי

מקרה מסובך, בני נער בן 14 סובל ממיגרנות (מאובחנות) כבר מכיתה ב'. בנוסף לפני 3 וחצי שנים התחילו לו "עירפולים" מוחיים בתחושה שלו, זה אומר שמרגיש את המציאות מעט שונה, חש פחות את עצמו, קשה לו להקשיב ולהתרכז, מרגיש מתוך חלום, נתן דוגמא שכתב ומרגיש כאילו פחות מרגיש את היד שלו כותבת, קשה לו לתאר מה מרגיש בדיוק, אך אומר שנהרסו לו החיים בגלל העירפולים... כל זה התחיל אחרי שילד הכניס לו אצבע לעיין בעוצמה שאח"כ ראה הכל שחור ואז האור בבת אחת גרם לו לעירפול ומאז היו לו עירפולים "קשים" והיום עירפולים פחות קשים, אך יומיים וכמעט כל היום! בנוסף כששם עדשות מגע העירפולים נהיים יותר חזקים. בבדיקת רופא עיניים אחרי הפגיעה בעיין הרופא לא ראה בעיה (לפני 3 וחצי שנים) עבר בדיקה נוירולוגית בשם EEG כמה פעמים ולא מצאו ממצא מיוחד שם רק משהו שיכול להצביע על מיגרנות. האם יש משהו שיכול להסביר טישטושים ממקור של עיניים שמשדרות אולי למוח. יש לו רגישות בעיניים לאור. האם יש עדשות מגע שיכולות להקל על הבעיה, הוא לא הולך עם משקפיים אפילו לא בבית (מרגישות תחושתית, לא סובל את המגע שלהן על האף והעיין.)ולבי"ס הולך עם עדשות ומוריד אותם כשמגיע הביתה. תודה מראש על הרצון לעזור...

שלום, אכן מקרה מסובך. ניסיתם הרכבת משקפיים שהם ללא מסגרת מאוד מאוד קלות ? יכול להיות שהוא סובל ממגרנה של העיניים , התייעצתם עם נוירואופתלמולוג ? ברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC ======================================= 50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום ======================================= http://www.dr-optica.co.il -- ד"ר אופטיקה -- כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים =======================================

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע