התאמת עדשות לעיניים יבשות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

21/07/2008 | 19:11 | מאת: עמרי

שלום, בשנה האחרונה ניסיתי לבצע (ללא הצלחה) התאמת עדשות מגע אצל אופטומטריסט. יש לי מספר גדול יחסית (בערך 13- בשתי העיניים) וצילינדר (לא גדול). בנוסף, העיניים שלי "בולטות" מעט החוצה, מה שגורם להן להתייבש יחסית במהירות. בהתחלה ניסיתי עדשות מגע קשות נושמות, אך הן התייבשו מהר מאוד (לאחר כעשר דקות בד"כ), וטיפות העיניים שקיבלתי מהאופטומטריסט לא עזרו כמעט בכלל. לאחר מכן עברתי לנסות עדשות מגע רכות. אלו התייבשו פחות מהר אך עדיין בקצב בלתי נסבל (אחרי שעה של הרכבה הייתי צריך לשים טיפות כל רבע שעה בערך, ואחרי שלוש שעות העדשות היו מתייבשות לגמרי והטיפות היו מפסיקות לעזור). הבנתי שיש עדשות מיוחדות לאנשים עם עיניים יבשות, אך האופטומטריסט שלי אמר לי שאין עדשות כאלו במספרים שלי. רציתי לשאול גם כאן בבמה יותר רחבה, בשביל להיות בטוח לפני שאני מוותר על עדשות לגמרי. רציתי גם לשאול האם ישנן טיפות עיניים "חזקות במיוחד" לעיניים יבשות. כרגע אני משתמש בתמיסת "wet comod" והיא לא מספקת. תודה רבה, עמרי

שלום עמרי, 1. טיפות ווט-קומוד הן בין הטיפות הטובות ביותר שאני מכיר. 2. לדעתי אפשרי לנסות לפחות עוד 2 סוגי עדשות שלא ניסית , מיוחדות בייצור מיוחד מחומרי גלם מיוחדים, %E

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע