ממברנה קלאסית

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

05/07/2000 | 07:14 | מאת: רונית

רציתי לשאול לגבי תופעת הממברנה הקלאסית אשר הומלץ לה טפול עלידי PDT מהי בדיוק תופעה זו? מה סיכוי הטיפול הזה שהינו יחסית חדש וגם מאוד יקר? היש סיכוי לאבד ראייה במצב שכזה? האם טפול תחליפי ב TTT טרמו לייזר עלול לעזור ומה רמת הסיכונים שבמצב כזה? בתודה מראש להתייחסותך!

06/07/2000 | 22:04 | מאת: ד"ר אור קייזרמן

רונית היקרה, ממברנה קלסית זו מחלה הכרוכה בצמיחת כלי דם חדשים מתחת לרשתית אשר עלולה לגרום לאובדן ראיה חמור אם כלי הדם יחדרו מתחת לכתם הצהוב - מרכז הראיה (FOVEA). במצב כזה טיפולי הלייזר הרגילים הם מסוכנים והטיפול ב-PDT יכול להרוס את כלי הדם המסוכנים הללו ולשפר את המצב. הבעיה עם טיפול זה היא שהוא יקר וכן שכלי הדם הללו עלולים לחזור ואז ידרשו טיפולי PDT נוספים. לגבי TTT זה טיפול ניסיוני עדיין וכדי להמתין לראות מה יעלה בגורלו.

07/07/2000 | 07:41 | מאת: רונית

במצבנו הזמן פועל לרעתנו ונאמר לנו שעדיף לעשות TTT מאשר לא לעשות כלום שכן מצבנו לא מאפשר מימון ה PDT רציתי לשאול : א.מה ההבדל בין לייזר רגיל לבין TTT שכן לייזר רגיל אמור להזיק ואילו TTT לא ב.האם ידוע לך או יש לך אפשרות להמליץ לי איך בכל זאת ניתן לקבל איזשהו מימון ומאיפה עבור הPDT שהוא למעשה המומלץ יותר בטיפוטל בבעייה

07/07/2000 | 07:45 | מאת: רונית

ועוד שאלה קטנה בבקשה: האם אובדן הראייה במצב כזה הוא כללי ומוחלט או שהראייה אובדת רק במרכז הראייה ואז ניתן לראות "מסביב" מעין ראייה היקפית ותודה רבה לתשומת הלב

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע