תאריך תפוגה של תמיסות וחומרים משמרים.

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

07/08/2020 | 09:25 | מאת: סי

שלום אייל, אשמח למידע לגבי תמיסות. חדשה בתחום העדשות... 1. האם כשקונים את התמיסות לעדשות צריך להסתכל על תאריך בקופסא? או רק מרגע שפותחים סופרים זמן? כי פשוט יש תמיסות שנמכרות כשלישיה. 2. לגבי חומר משמר- הבנתי שזה לא בריא לקרנית ( מטיפות עיניים ליובש מהרופא ) האם בתמיסות גם יש חומרים משמרים שמזיקים לקרנית?אי לכך היית ממליץ על סליין בהשרייה ? ושימוש במקביל בסבון ניקוי. 3. לחות- לחברת אופטי פרי יש 3 סוגים של תמיסות שההבדל בינהן, כך הבנתי, הוא בלחות שזה מעניק לעין , האם מומלץ לקנות את התמיסה עם הכי הרבה זמן לחות או שאין הבדל? האם מדובר שוב בזכות אותו חומר משמר? 4. מחסנית- אתה ממליץ לי לנקות אותה מידי פעם באקונומיקה? תודה רבה

שלום 1. בהחלט צריך להסתכל על תאריך התפוגה של התמיסות , לרוב התאריך יהיה רחוק מספיק. 2. ישנן תמיסות ללא חומר משמר , אני לא מצאתי בעיה אמיתית כלשהי בתמיסות עם החומר המשמר. 3. תמיסות האופטיפרי המתקדמות יותר , טובות יותר. 4. מספיק סבון. לא להשתמש באקונומיקה. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 📍50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום 📍ד"ר אופטיקה 📍כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 📍התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים❗

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע