הקטנת מספר בשביל משקפיים למחשב

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

11/09/2018 | 20:58 | מאת: ליאור

יש לי מספרים מינוס 4 ומינוס 5. אני רוצה להקטין אותם בשביל משקפיים המיועדים לשימוש מול מסך המחשב בלבד, כדי שיהיה לי נוח להרכיב אותם שעות ארוכות, כי המשקל קטן יותר. האם זה בסדר שאקטין את המספרים האלו? האם בהקטנה של המספרים האלו יש השפעה על הצילינדר או שהצילינדר נשאר זהה? מבחינתי האפקט השלילי היחידי להקטנת המספרים זה שאראה פחות טוב לרחוק. זה בסדר מבחינתי כי יש לי את המשקפיים התקינים שמותאמים לי בדיוק לראיה 6/6.

שלום, המחשבה והכיוון נכונים. אבל מידת ההקטנה תחויה בהרבה גורמים שונים כגון גיל, תפקוד העיניים מקרוב, מרחק המחשב, עיסוק ועוד ועוד. אתה חייב בדיקה אצל אופטומטריסט מקצועי ומורשה על-מנת לקבוע את המרשם אל מול המחשב.

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע