ניתוח בעיניים
דיון מתוך פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
ד"ר רוזנבאום שלום רב. בתי בת 9 נוטה להרים את ראשה לאחור כאשר היא מביטה. נערכו לה בדיקות רבות שכללו CT מח וארובות עיניים, VEP, ראיה במאמץ ורופא נוירולוג. בכל הבדיקות לא נתגלה ממצא כלשהוא. בדיקת ERG לא ניתן לבצע בגלל התנגדות הילדה. הוסבר לנו שהילדה סובלת מהטיית ראשה עקב חולשת RSR והומלץ לנו על ניתוח בעין שמאל. ברצוני לשאול מהי האבחנה הרפואית המדויקת, האם אין טיפול רפואי אחר מלבד הניתוח, האם הצלחת הניתוח הוא 100% או שישנן סיבוכים כלשהם,והאם אפשר לקבל פירוט לגבי הניתוח? (איזה חלק מנותח בעין). תודה ובברכת חג שמח איריס
שלום איריס, 1. מדובר בחולשת שריר אחד בעין ימנית. השריר הזה אחראי על הרמת העין כלפי מעלה. עקב חולשתו, העין צנוחה מתחת לקו האמצע, כך שע"י הרמת ראש, ביתך מסוגלץ למקד את שתי העיניים מתחת לקו האמצע ובכך להמנע מראייה כפולה. 2. אין טיפול פרט לניתוח. הצלחה אינה מובטחת וכן יתכנו סיבוכים, כמובן, כמו בכל ניתוח אחר. 3. פרוט מדוייק לגבי הניתוח עליך לקבל ישירות מהמנתח.
ד"ר רוזנבאום שלום רב. מתשובתך אני מבינה שאין ברירה אלא לנתח את בתי. אך מצד שני עקב הסיבוכים שעלולים לקרות בניתוח, אני חוששת. שאלתי היא האם אפשר לדחות את הניתוח למועד מאוחר יותר, בתקוה שהראיה של בתי תשתפר? ומעיון בפורום הבנתי שאפשר להשתמש בזריקת בוטוקס לטיפול בפזילה. האם הטיפול בבוטוקס יעיל לבתי?. תודה.