האם מומלץ להשתיל שן טוחנת אחורית לאחר עקירה?

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ביום אחד

03/08/2016 | 12:21 | מאת: זאב

שלום, לפני כ-10 שנים הוצאו לי כל שיני הבינה (אני כבן 40 היום), וכן עברתי טיפול שורש בשן הטוחנת השמאלית תחתונה אחרונה (עקב חור גדול שנגרם בעקיפין משן הבינה שהיתה לידה). לאחרונה היתה לי נסיגת חניכיים משמעותית סביב בסיס השן הנ"ל, ועקרתי אותה (לפני כשבועיים). רופאת השיניים שלי אמרה שאין טעם להשתיל שן במקום השן שנעקרה, אבל אני מתלבט האם זו המלצה נכונה או לא - גם בשל ההרגשה בפה והעובדה שאני מאד רגיל ללעוס בצד שמאל, וגם כי הבנתי שעלולות להיות השפעות על שאר השיניים (השן העליונה עלולה לצמוח עתה שאין שן מולה, ונדמה שקראתי היכנשהו שגם השיניים התחתונות עלולות לזוז). מה ההמלצה באופן כללי לגבי שן טוחנת אחורית? מה היתרונות והחסרונות בהשתלה? כמו כן, מה הסיכונים הכרוכים בהשתלת שן במיקום הזה? תודה! זאב

08/08/2016 | 17:50 | מאת: ד"ר אילן לוי

לזאב, בדרך כלל לא משלימים את השן הזו כי אפשר בלעדיה. נכון שעלולה להיגרם בקיעת יתר של השן הנגדית. אבל אם אתה מרגיש בחסרונה ניתן להשתיל. אם יש די עצם במקום אין סיכון בהשתלה. אבל שתל בודד באזור זה יתקשה לעמוד בכוחות הלעיסה. לכן - או לא להשתיל או להשתיל שניים.

12/10/2016 | 14:05 | מאת: זאב

מנהל פורום השתלת שיניים ביום אחד