הסיכון בהשתלה בחניכיים שטרם נרפאו

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ביום אחד

19/10/2014 | 08:19 | מאת: EDIT

שלום פרופ' שפירא, לפני 5 חודשים [!] ביצע הרופא עקירה כירוגית והשתלת עצם, כהכנה להשתלת 3 'ברגים'/בסיסים ל-2 טוחנות [כך הוסבר לי]. לקראת ואחרי הטיפול לקחתי אוגמנטין 875 מ"ג במשך 15/16 יום, בגלל דלקת וריפוי איטי. מאז ועד היום חלה הטבה ניכרת אך גם כיום עדיין יש אזור רגיש ודלקתי. הרופא הציע לעשות 'ניתוח קטן' אך בסופו של דבר דחה זאת פעמים אחדות ולא ביצע. כעת הוא קבע לי תור לניתוח הנחוץ לדעתו, ולהשתלה באותו יום, שוב עם נטילת אוגמנטין, לפני ואחרי.. אני חוששת משני דברים: 1. הטילת אותה אנטיביוטיקה שוב, לתקופה ממושכת [החלשת מערכת החיסון/הידבקות בשפעת וכו']. 2. ביצוע השתלה בחניכיים לא בריאות, שעלול להביא לסיבוכים ולכשלון ההשתלה. נ.ב. אני בת 65, בראיה בד"כ וכל חיי ממעטת ליטול תרופות. בגלל עוד פציינטית בעלת שם זהה לשלי במרפאה, עשו לי צילום פנורמי פעמיים תוך כחצי שנה, בנוסף לצילומי שיניים בודדות. אני חוששת מריבוי הקרינה. האם ניתן לעשות טיפול באזור שטרם נרפא ללא צילום נוסף? האם לדרוש ביצוע הניתוח קודם, בנפרד מההשתלה? האם נטילת אנטיביוטיקה חיונית להשתלה? איזו אנטיביוטיקה שונה מומלצת?

19/10/2014 | 17:21 | מאת: ד"ר אילן לוי

לאדית, אין סיבה לחשוש מנטילת אוגמנטין לעוד מספר ימים. לגבי האם לבצע את הניתוח ביום ההשתלה או בנפרד ממנה צריך לדעת באיזה ניתוח מדובר. אולם אם הרופא המטפל הציע זאת מתקבל על הדעת שזה בסדר

מנהל פורום השתלת שיניים ביום אחד