שיניים למחוסרי עצם
דיון מתוך פורום השתלת שיניים ביום אחד
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
שלום רב, אמי בת 50, לאחר חוויה טראומטית אצל רופא השיניים שלה לפני כ10 שנים, שכללו עקירות של כלל השיניים והשתלה לא מוצלחת של אחרות, תופעות טבעיות של גיל ושקיעת הלחיים באופן שמייצר תחושה כאילו היא מבוגרת פי כמה מגילה האמיתי, מצאה את עצמה עם בעיות קשות בחלל הפה. הבעיות הללו גומות לה למועקה רבה. לאחר לחץ מהמשפחה, הוחלט על חוויה מתקנת והיא ניגשה לפרופסור מוכר בהדסה על מנת לחשוב על אופן שיקום. בגלל מצבה, שתי האופציות היחידות הן השתלת עצם מהאגן או יצירת שיניים תותבות מלאות. אני מקווה שיש כאן מישהו שעבר את הניתוח המפחיד ואולי ניתן להתייעץ עמו. הפחד שלי, הוא שעם הגיל, ההשתלה תיתן את אותותיה וכך תעביר את שארית החיים בסבל רב, ולכן אני לא יודעת כבר מה מהאופציות יותר "טובה". אני ממש מקווה שמישהו כאן יוכל לעזור. תודה!
מיכל שלום כפי שאת מתארת את מצבה של אימך תותבות לא יספקו את הנידרש.העובדה שהיא עברה השתלה לא מוצלחת אין בה בכדי להסיק שהיא אינה "מתאימה" להשתלות. כיום ניתן לבצע את שיטת ALL-ON-4 בכ-92% מהמיקרים,הן בשיטה סטנדרטית או בשתלי זיגומה.להערכתי הדבר הרבה יותר מוצלח מהשתלת עצם מהאגן וגם עם הרבה פחות סיכונים. להמשך חוות דעת יש צורך בבדיקתה.
למיכל, לא ניתן לענות על שאלתך מבלי לראות את אמך ואת צילומי הרנטגן שלה. לשיקום הפה קיימות אפשרויות נוספות על אלו שציינת. נשמת לראות את אמך ב"חיוך ראשון" ( 03-9514014) לבדיקה וחוות דעת ללא התחייבות.