גשר קבוע

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ביום אחד

28/07/2013 | 00:36 | מאת: דנה

בשן מס' 22 נכשל כבר 3 פעמים שתל,שנופל מחדש שוב ושוב. אציין שעברתי לפני שנה השתלת עצם,החלמה של 3 חודשים ורק אז שתל. כיוון שמאסתי בניסיונות החוזרים ונשנים ללא הצלח,מליץ הרופא על גשר קבוע,בבגללו יצטרך להשחיז 2 שיניים בריאות אחת מכל צד (21+23) ועכשיו לשאלתי: שן 11 הינה שן עקומה במקצת שעולה על שן 11. בנוסף שן 12 עם שתל בעצמה (גם כן השתלת עצם) כבר מלפני 16 שנה,אין איתה שום בעיות למעט העובדה שהיא קטנה יותרמשאר השיניים ונסיגת חניכיים מראה את החניכיים כהוצ ומאחור הבורג ממש נראה לעין. האם כדאי להשחיז את שיניים 21+23,או אולי עדיף כבר להשחיז את 1+21+להוציא את הכתב מ-12 ולעשות גשר של 4 שיניים? אציין ששיניים 11+21 הנם שיניים בריאות,העיניין הוא חוסר אסטטיקה . אגב,מה הן ההשלכות על השחזה של שיניים בריאות? אודה לתשובתכם

03/08/2014 | 10:51 | מאת: ד"ר אילן לוי

לדנה, אכן מדובר בדילמה. אני מציע לאחוז את הגשר בשיניים 11,21. כך תתקבל תוצאה יפה יותר וכך לא תיגרם פגיעה לניב (שן 23). אם המצב האסתטי של שן 12 אינו מספק ניתן להחליף בה את הכתר בנפרד. רצוי לא לחבר בים כתרים על שיניים וכתר על שתל

מנהל פורום השתלת שיניים ביום אחד