הרדמה חזקה בעת השתלה ממוחשבת,,,

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ביום אחד

31/03/2013 | 13:04 | מאת: שלומי ר.

לאחר השתלה בשיטה ממוחשבת, בה הוזרקו 18 זריקות בלסת העליונה,אשר כולה הושתלה בשתלים, ולאחר גמר הטיפול הפנים היו רדומות יממה שלמה,אבל החניכיים כן התעוררו מההרדמה. הרופא המשתיל אמר ,שהשפעת הזריקות בקרוב תחלוף, ומאז ועד היום כבר חצי שנה ושלושה שבועות, והלחיים שמעל ללסת העליונה עדיין נתרו רדומות ללא תחושה, והכול לפני הזרקת 18 זריקות ,היה לפני כן תקין. בבדיקה אצל נוירולוג , נאמר שלאחר 1/2 שנה אמורה לחזור התחושה, כעת כבר חלפו כמעט 7 חודשים ,ועדיין המצב לא השתנה. האם יש כאן פגיעה בעצב של הפנים ?האם ישנה דרך לבדוק זאת? או שיש מצב ,שיום אחד השפעת הזריקות תחלוף ? יש משהו שעליי לעשות במצבי ,לשיפור המצב ?(או בדיקות כלשהן?) אשמח להתייחסות. בתודה מראש,ותודה על הפורום המועיל, שלומי.

14/08/2014 | 08:27 | מאת: ד"ר אילן לוי

לשלומי, לפי תיאורך אכן קיימת פגיעה עצבית. בלסת העליונה זה נדיר והסיבה אינה ברורה - מהזריקות, מלחץ כלשהו שהשתלים מפעילים, מסיבה אחרת כלשהי.. בחלק מהמקרים קיימת החלמה ולעיתים אין החלמה או שההחלמה חלקית. אין לבעיה פתרון מוכח. אני מציע שתפנה שוב אל הנוירולוג ובמקביל לצילום פנורמי ולבדיקת רופא מומחה לכירורגיית פה ולסת

מנהל פורום השתלת שיניים ביום אחד