העמסה בהשתלת שיניים

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ביום אחד

26/03/2009 | 12:06 | מאת: אריה

עפ"י הבנתי השתלת השיניים מתבססת על התכונה של העצם להבנות מחדש, כלומר לאחר החדרת השתל ללסת ,העצם בונה את עצמה מסביב לשתל וכך נוצרת האחיזה החזקה של השתל בעצם. האם בשיטה של העמסה מיידית התכונה הזו של בניית העצם על השתל לא מופרעת מעצם השימוש שנוצרת מהאכילה והלעיסה היום יומית על השתלים ? האם תתכן בניית עצם באם בוצעה העמסה מיידית בלסת עליונה אשר במעמד ההשתלה גם בוצעה השתלת עצם (הרמת סינוס סגורה?

29/03/2009 | 11:35 | מאת: ד"ר יורם רוזן

אריה שלום, אכן אתה מבין נכון,אחד העקרונות בהעמסה מידית מתיחס לאחיזה הראשונית של השתל,אחיזה ראשונית מעל לרף המינימום מאפשר לתהליך בנית העצם להתרחש בלא הפרעה בכפוף לתנאים נוספים הקשורים לכוחות המופעלים על השתל בזמן התפקוד בתקופת ההחלמה,התשובה מתיחסת גם לחלק האחרון של שאלתך,חג שמח !!

מנהל פורום השתלת שיניים ביום אחד