סרטן בכבד

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

29/07/2008 | 22:24 | מאת: תכלת

לאימי יש סרטן בכבד שהתפשט גם על העורק הראשי של הכבד , היא עשתה בינתיים סדרה של שני טיפולי כימותרפיה שלא השפיעו ואף הסרטן גדל . עכשיו היא צריכה לעבור עוד סדרת טיפולים כימותרפיים חזקה יותר , שאמרו לנו (ד"ר צרניאק ) שאם זה לא ישפיע על הסרטן אז אין מה לעשות , רציתי לדעת האם בכל זאת יש פתרון או האם אפשר להשתיל כבד אחר במקום . בתודה מראש

01/08/2008 | 11:56 | מאת: מיכל וייס

שלום לך תכלת, אינני יודעת לענות על השאלה הרפואית הנוגעת להשתלת כבד במחלת סרטן גרורתית, אני מניחה שלו היתה אפשרות כזאת,הרופא המטפל היה מעלה אותה בפניכם. אני מבינה שהאמירה הרפואית ש"אין יותר מה לעשות" היא קשה מנשוא,מגבירה מאד את חוסר האונים,ומעוררת לחפש בכל דרך פתרון או לפחות הקלה משמעותית. לעיתים,אנחנו ,המלווים את החולה,יכולים לעשות הרבה כדי לאפשר לו לעבור את פרק חייו האחרון,עם הרבה משמעות,עיסוק בחיים,במשפחה, ועוד,תוך השקעה מירבית גם בהקלה מכאב וסבל פיזי ורגשי. יש הרבה דרכים לעשות זאת,מתאים ונכון לכל אדם. אני כאן כדי להמשיך לשוחח איתך...

13/08/2008 | 12:27 | מאת: דנה

שלום, אמי עברה לפני כשנה וחצי כריתת ושט כתוצאה מגידול בשלב 1. לפני כחודשיים אובחנו גרורות בכבד וכנראה גם בבלוטות שמסביבו. היא החלה בטיפול כימוטרפי שכולל כדורי קסלודה פעמיים ביום וכן עירוי בבית חולים אחת ל-3 שבועות. כרגע אנחנו לא רואים שיפור במצבה, דהיינו מבחינה פיזית היא ירודה מאוד,היא ירדה במשקל בצורה דראסטית ומגיבה קשה לטיפולים(אין תופעת לואי שפסחה עליה). אני, כבתה,מתקשה לראות אותה כל-כך סובלת, ותוהה האם כדאי להמשיך בטיפולים הקשים אם המצב בלאוו הכי חמור כל-כך. נראה לי נכון יותר לתת לה להמשיך להיות חיונית כל עוד ניתן. מה דעתכם?

26/08/2008 | 15:32 | מאת: אלמוגית

יקרה, מה אימך חושבת על הפסקת הטיפולים? לדעתי (הלא מקצועית) לפעמים עדיף להמשיך את הטיפולים כי הם נותנים תיקווה וגורמים לחולה לא להרים ידיים......גם כשהמצב קשה. אבל זה אינדיבידואלי לכל אחד ואחד עם תחושותיו. כולי תפילה להחלמה מהירה. "אמן" ו"אמן

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם