חרדות וקלונקס ואיבחון

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

14/02/2019 | 20:55 | מאת: מודאגת

שלום רב! אובחנתי כחולה אונקולוגית ובהמלצת הפסיכואונקולוגית ועקב חרדות התחלתי ליטול קלונקס לפני כחודשיים וחצי. האם חולים נוספים נעזרים בכדורי הרגעה? האם בסיום ההליך החרדות יפסקו? האם מפגשים ופעילויות של האגודה יכולים לסייע?

שלום לך. סרטן היא מחלה שבהחלט גורמת לחרדה ונראה לי שאין חולה שאובחן שאינו חרד. יש חולים שלוקחים תרופות להרגעה ויש כאלו שלא לוקחים, אך לא בגלל שאינם חרדים, כי כל אדם גם ללא קשר למחלה מתמודד שונה עם מצבי דחק. אני מאוד מאמינה בתמיכה כל שהיא עי אנשי מקצוע מתחום בריאות הנפש, אפשר תמיכה אישית או קבוצתית. אני חושבת שהשתיכות לקבוצה והאפשרות לדבר ולשתף חשובה מה גם שכל מי שבקבוצה יכול להבין ולהרגיש מה שאת עוברת אפילו אם אין לכולם אותו סוג של סרטן. במידה ותרצי להמשיך להתכתב איתי כאן באתר אשמח להיות בשבילך. מאחלת לך כל טוב ורפואה שלמה נטע מוזר

17/02/2019 | 15:43 | מאת: מודאגת

היי, ראשית, תודה על המענה המהיר. 1. מה דעתך על טיפול cbt? 2.האם במשך הזמן ניתן להיגמל מהשימוש בקלונקס? 3. האם החרדות והמתח והחוסר שקט יפסקו מתי שהוא?

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם