סרטן המעי הגס גרורתי

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

21/03/2015 | 23:33 | מאת: שירה לוי

היי שלום אני רוצה לדעת ,יש לי חברה שנמצאת כרגע במצב סופני של סרטן מעי הגס ששלח גרורות לכבד כרגע מאושפזת עם סוכר נמוך מאוד שיורד לעתים קרובות ל 28-32 ובנוסף בצקות ברגליים ולחץ דם גבוהה ברצוני לדעת האם זה ימים ספורים ?

שלום שירה אני מניחה שאת שואלת כדי לדעת אם להפרד מחברתך. לפי תאורך מצבה קשה אך בוודאי שמכן איני יכולה לתת תשובה פיזית לשאלתך. אם את שואלת לגבי פרידה אני ממליצה בחום לקיים פרידה. ככל שמקיימים פרידה לא ממש ברגעים האחרונים, ככל שלאדם הנוטה למות יש זמן וכח לדבר ולהגיד דברים, כך זה יעיל עבורו ועבור הנשארים. פרידה מאפשרת להשלים, לסגור עינינים לא פתורים, להגיד כל מה שרוצים להגיד שלא הייתה אפשרות ופרידה מאפשרת מוות הרבה יותר שקט, אנחנו בהחלט מדברים על מות טוב כאשר נכללת בו פרידה מתוכננת ומותאמת לצרכים של הנוטה למות. מאחר ויש משפחות שקשה להן להכיר בעובדה שיקירם עומד למות, הם נמנעים ואף אוסרים על פרידה. פרידה מאפשרת לנותרים בחיים, חיים הרבה יותר שלמים, נמצא במחקרים שמשפחות שעשו את תהליך הפרידה חיו את חייהם לאחר מות יקירם בהרבה יותר השלמה וקבלה. ברצון אתייחס לשאלות נוספות שלך בברכה נטע

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם