בעיות בקרקרפת העור

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

26/02/2008 | 09:31 | מאת: יעל

אני בת 39 ,לפני כשנה יצא לי כתם אדום בקרקפת שמאוד גירד ושרף הלכתי למס' רופאים שחלקם אמרו שזה סבוראיה או פטריה טופלתי בטבעדרם, טיפות אלוקום ודיפרוסיליק הטיפול עזר אבל לאחר כ- חודש חזר שוב הכתם אחד הרופאים שלח אותי לעשות בדיקות אלרגיה אבל גם שם הכל היה בסדר. לבסוף הפסקתי את הטיפול מייאוש. ברצוני לציין שכאשר אני עושה ספורט ,מתאמצת במתח נפשי וכאשר אני חשופה לשמש אז המקום שורף. לפני כ- 3 שבועות יצא לי פצע במקום הנ"ל והתחילו גם קשקשים יש לי שיער דליל באזור הנ"ל (לא קרחת). האם יש לי סבוראיה או פטריה?? האם זה מסוכן ומה אתה מציע לי לעשות????

27/02/2008 | 15:48 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

כנראה שמדובר בסיבוריאה.זוהי תופעה גלית,כרונית עם החמרות והטבות.(שחוזרת על עצמה) ומתאפיינת בנתונים שציינת.נמצא גם שיש שמר שמצוי בנגעים(סוג של פטרריה) אך "תרומתו" אינה ברורה.חלק מההחמרות מתרחשות עקב מתח/לחץ נפשי.איני סבור שלנשירה יש קשר.המצב אינו מסוכן ואינו מדבק אך מציק.

13/04/2008 | 09:25 | מאת: יעל

שלום ד"ר הרופא שלח אותי לעשות בדיקה שנקראת תרבית פטריות בקרקפת . עדיין לא הייתי אצלו כדי לקבל תוצאות אבל לפי הבנתי מסתבר שאין לי פטריה בקרקפת ,הוא נתן לי לחפוף את השיער למשך חודש פעם באלופיסיל ופעם ב-אגיספור . הפצע אכן עבר והצבע האדום התחיל להיות וורוד בהיר זה לפעמים שורף ומגרד אבל לא הרבה זה לא ממש מציק לי זה קורה בעיקר שאני עצבנית או מתוחה מדברים מסויימים או שאני חשופה לחום אני רוצה לדעת( לפי נסיונך בתחום , הרי לא ראית את הקרקפת שלי) האם בעיות עור כאלה נגרמות עקב מתח ועצבים שזה דבר שיגרתי אצלי ??? האם יש חשש לגידול סרטני או משהו כזה בקרקפת ,האם הדבר נגרם מחרדות שונות, ???אני מאוד חוששת ברצוני לציין שבמשך כל חיי עד לפני כשנה וחצי שגיליתי את הכתם הנ"ל עשיתי בשיער כל מיני החלקות שונות קלאופטרה, החלקה יפנית החלקות כימיות שונות ועוד. האם יש טיפול תרופתי לבעיה הנ"ל ומה עושים ???? מחכה לתשובה

מנהל פורום רפואת עור ומין