HERPES ZOSTER

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

06/05/2008 | 19:52 | מאת: הדר

לאמא שלי איבחנו שלבקת חוגרת באזור המצח, בשלבים המוקדמים של המחלה. היא קיבלה VALTREX TABLETS 500 מ"ג. 2 כדורים כפול 3 פעמים ביום לשבוע ימים. אמא שלי לוקחת באופן קבוע- ליפיטור, אוקסר ואספירין. וכן תרופות טבעיות. 1. אילו תופעות לוואי בד"כ יכולות להיות כתוצאה מלקיחת תרופה זו? 2.האם יכולות להיות תגובות בין תרופתיות? 3. האם תרופה זו מסוכנת? 4. האם לאחר לקיחת הכדורים הכאבים,העיקצוצים והפצעים עצמם, יעברו ויעלמו? (אחרי כמה זמן?) 5. האם זה מדבק? באיזה אופן? (מגבות?, מצעים?, מגע? באויר?) 6. האם אפשר לכסות את הפצעים במייק-אפ? 7. האם צריך לאכול ארוחה מלאה לפני שלוקחים את התרופה הזו? אודה לך מאוד אם תוכל בבקשה לענות לי על כל השאלות. תודה רבה רבה

06/05/2008 | 22:28 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

1.התרופה הינה תרופה תמימה אך עשויות להופיע תופעות לוואי כמו בכל תרופה (כנ"ל לסיכוי בתופעות בין תרופתיות). 2.ראי תשובה 1. 3.לא. 4.הפצעים יכולים להימשך כשישה שבועות, הכאבים (למי שסובל מהם) יכולים להימשך, לעיתים כשישה חודשים. הכדורים עשויים לעזור בשני המקרים. 5.התופעה אינה מדבקת (קיים סיכון מסוים לכאלו שלא חוו אבעבועות רוח בעברם). 6.כן. 7.אין קשר למזון. ד"ר אכי פרידמן www.dr-acky.com

מנהל פורום רפואת עור ומין