שאלה דחופה לרופא

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

25/04/2008 | 10:00 | מאת: אופיר

ד"ר שלום, אני בחור באמצע שנות העשרים בבירור של מחל ריאות שעדיין לא ידועה, ממתינים לתוצאות של הביופסייה. מדובר בשיעול שנמשך כבר הרבה מאוד זמן, כחודש וחצי יבש ללא ליחה, ללא חום, ללא הקאות. לעיתים יש קוצר נשימה, רעד קל בגפיים. באחרונה: "פריחה אקנאיפורמית על הגב, פפולות ומספר פוסטולות, נגעים אדומים דיסקרטיים בצידי הגב, יש נגעים בודדים על האמה הימנית, אספקט אקסטנסורי ומעט על הבטן". אציין כי הפצעים - זה דבר ממש ממש חדש, לא מגרד. ספק קרפיטציות בביס ריאה שמאל. בבדיקת תפקודי ריאה - סימן לחסימה (RV מוגדל). עד לפני כשבוע הייתי מטופל במוקסיפן, רוליד, וטבניק (אנטיביוטיקה) שלא הועילה למצב של השיעול. ביום שבת האחרון סיימתי טיפול בסטרואידים - שנשמך כשבוע. במהלך הטיפול לא הופיעו שום פצעים. האם ייתכן שהפצעים מישניים לבעייה בריאות ? האם ייתכן והפצעים נובעים ממים באיזור הסרעפת ? אודה מאוד לתשובתך.

26/04/2008 | 13:45 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

לצערי לא אוכל לסייע לך ללא בדיקה ואבחון. ד"ר אכי פרידמן www.dr-acky.com

מנהל פורום רפואת עור ומין