ביופסיה בקרקפת בעקבות התקרחות קטנה במרכז הראש,אדמומיות וגרד קל

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

12/12/2019 | 08:50 | מאת: סיגל

היי, אשמח לקבל הסבר בנוגע לתוצאת ביופסיה שקיבלתי הבוקר: תיאור מאקרוסקופי: פאנץ' של עור באורך 0.3 ס"מ. תיאור מיקרוסקופי: קטע עוא. בחתכים הראשונים תסנינם צפופים של לימפוציטים החובקים את ה- Infundibula עם ניוון וקואלרי. וכן מספר מלנופגים. בחתכים עד סוף הבלוק תסנינם צפופים של לימפוציטים סביב זקיקי השערה עם ניוון וקואולרי וכן מלנופגים בדרמיס הפפילרי. הממצאים יכולים להתאים ל- DLE ובאבחנה מבדלת Lichen planopilaris (בדיקת ANA/DIF יכולים לעזור בDD)

הביופסיה מתאימה יותר ללופוס עורי.כדאי לבצע ANA.וגם ספירת דם לגבי לויקופניה.ניתן לבצע גם בדיקת Immunofluoroscence של הביופסיה. . .

מנהל פורום רפואת עור ומין