ציפורן שהצהיבה מפציעה

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

30/11/2019 | 10:25 | מאת: ציפורן שהצהיבה מפציעה

שלום.שנה שעברה קיבלתי מכה בציפורן עד עכשיו היא גדלה כלפי מעלה ממש. יש לציין שלקחו לי בדיקה מהציפורן לפטרייה שיצאה שלילית.למה כעבור שנה זה לא עבר? אני גוזרת אותה שצריך אבל רובה צהובה ועדיין ממשיכה לגדול ככה..

בהרבה מקרים הבדיקה שלילית,אבל הסיבה היא פטרת.מכה גורמת לשטף דם שהוא קרקע מזון טוב לפטרת.במעבדה עושים תרבית לפטריות על אגר דם.

13/12/2019 | 17:22 | מאת: אביבית

תודה על תשובתך...מה עושים?שוב בדיקה? אחר?? ויש לי עוד שאלה: יש לי פיגמנטציה במצח ובלחיים (שנתיים וחצי אחרי לידה)אני משתמשת במריחה של לילה אזומד 4%ולילה רטויט 0.05.התחלתי את הטיפול בספטמבר אין הרבה שיפור.מה עושים? מתי רואים שינוי? טיפול אחר? תודה

לגבי הצפורן בדיקה אצל רופא עור הוא הדין לגבי פיגמנציה.

מנהל פורום רפואת עור ומין