אורטיקריה כרונית אידיופטית טיפול בטלפסט 180

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

06/03/2018 | 18:58 | מאת: בינדי

שלום רב, יש לי סכרת סוג 1 חליתי בה בגיל 52. לפני 5 שנים היתה לי התפרצות של אורטיקריה בליווי התנפחות בשפתיים מדי פעם, צרידות פתאומית שנעלמת לאחר זמן קצר. עברתי בדיקות דם רבות בניסיון למצוא את הסיבה. קיבלתי סטרואידים שהזיקו לי. עד שאושפזתי בבית חולים במחלקת עור.לאחר בדיקות נוספות הוחלט שהבעיה אוטואימונית. נשלחתי לטיפולי פותוטרפיה שהופסקו לאחר זמן קצר בגלל נגע שצמח לי על היד. הטיפול התרופתי היה טלפסט 180 פעמיים ביום. הבעיה נמשכה כמה חודשים ונעלמה. לפני 3 חודשים שוב חזרה.ביקשתי לחזור למרפאה שכבר מכירה אותי. אבל סורבתי. בינתיים חזרתי לטלפסט ונאמר לי שעכשיו הותר לקחת 4 כדורים ביום. במשך חודש אני לוקחת 4 כדורים ביום. כרגע יש הקלה רבה. השאלה שלי:האם מינון גבוה כזה של הטלפסט יכול להזיק? בתודה וברכה בינדי.

07/03/2018 | 00:54 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

לא הייתי ממשיך איתו לאורך זמן ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

מנהל פורום רפואת עור ומין