אריתמה או פטריה המתפשטת על הגוף

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

14/11/2016 | 10:55 | מאת: סימי

הנני מאובחנת עם לופוס ומחלות רקמת החיבור מעורבת. עד כה לא היו תסימנים עוריים. בחודש אוגוסט יצא לי על השוק פריחה שחשבתי שמדובר בעקיצה, לאט היא גדלה והפכה לעיגול שבמרכזו צבע העור רק חיוור והחלו קשקשים במקביל (לא שמתי לב אם לפני או אחרי) התחלתי להרגיש לא טוב, קושי בנשימה וקיבלתי טיפול אנטיביוטי לברונכיט וכן כאבי שרירים חזקים ממש לא יכולתי לקום מישיבה לעמידה והיה קושי רב בהליכה במשך כמעט 3 שבועות. נשלחתי לבדיקות ובנתיים זה עבר. אבל הפריחה החמירה והחלה להתפשט לעוד מקומות לאורך הרגל וגם ברגל השנייה. פה כבר הראתי אותה לרופא והוא אמר לי שיש לי אריתמה נודוזם וזה ההסבר למה הרגשתי כל כך לא טוב והמליץ על רופא עור. רופא העור איבחן פטריה קיפאה קורפוריס שאל אם הייתי עם בעלי חיים ואין כל קשר לבעלי חיים ולא לבני משפחתי. \קיבלתי טיפול בלמיסיל ושמפו אגיספור בנתיים סיימתי את הטיפול אבל זה לא עבר ויוצאים עוד ועוד נגעים. בתמונות ברשת זה נראה מאוד דומה לפריחה שבאה מחיות אבל אין לי כל קשר לבעלי חיים! לא יודעת אם כתבתי זה נראה כמו עיגולים כאשר הראשון שיצא ממש גדול בקוטר של 5-6 סמ' ובפנים העור חיוור והשוליים אדומים ועם קשקשת. וכל שאר הנגעים שיוצאים בתחילה נראים כמו קבוצה כמו פריחה ואח"כ גדלים בפנים בהיר ומסביב כמו שוליים וכל העור שלי יבש למרות שאני מורחת קרם. רצתי לדעת מספר דברים: 1. כמו מה זה נשמע? 2. יש לי מחר תור בשנית לרופא העור ואני רוצה לקבל טיפול מתאים כי זה מתחיל להתפשט ולעלות לאורך הגוף וממש לא אסתתי ואפילו דוחה ומאתמול נראה שמתחיל לצאת לי גם באזור הסנטר. 3. איזו בדיקה עלי לדרוש מרופא העור? מצטערת על האורך אנא המלצתך.

19/11/2016 | 23:04 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

משטח או ביופסיה דר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

מנהל פורום רפואת עור ומין