שיננית/נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

15/06/2013 | 09:20 | מאת: עודד

שלום ד"ר לפני כחודש וחצי עשיתי ניקוי אבן(שיננית) ומאז יש לי רגישות וכאב בחניכיים ובשיניים (לא ממוקד לשן אחת). לפני ביצוע השיננית לא היה לי כאב או רגישות בכלל, הרופא טוען שזה עקב נסיגת חניכיים ואצטרך ללמוד לחיות עם זה כי חוץ משמירה על הגיינת הפה אין פתרון. שאלתי אלייך: האם יכול להיות שהשיננית גרמה לנזק ?? האם יש פתרון למצב כזה מעבר לצחצוח נכון/חוט דנטלי/שטיפות פה ? אודה לך מאוד על חוות דעתך עודד

16/06/2013 | 16:51 | מאת: ד"ר אלון סבאון

עודד שלום שיננית או טיפול של הסרת אבנית לעולם לא גורם נזק במידה והוא מבוצע בצורה נכונה. הטיפול רק עוזר לשמור על חניכיים בריאות. תמיד צריך לראות מה נקודת המוצא . האם יש או אין בעיה של מחלת חניכיים?. בכל מקרה אם מדובר רק בנסיגת חניכיים ורגישות לקור, בהרבה מהמצבים האלה ניתן לטפל ע"י השתלת חניכיים. אני ממליץ לך לפנות לפריודונט-מומחה למחלות חניכיים. שמות המומחים מופיעים באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים