ניתוח רגנרטיבי או בלימה?

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

27/01/2013 | 20:45 | מאת: מורן

שלום רב, אני חייל בן 21. הגעתי לרופא השיניים הצבאי בשל כאבים ודימום מהחניכיים שהחל בפתאומיות. הוא הפנה אותי לפריודונט צבאי, שם אובחנו כיסים עמוקים (לצערי איני יודע כמה מ"מ). הוחל טיפול שמרני (הקצעת שורשים + אנטיביוטיקה סיסטמית), ולאחר בדיקה נוספת עלה הצורך בניתוח רגנרטיבי בחמישה מוקדים. בתור אדם שאוהב לשמוע חוות דעת נוספת, בייחוד לפני הליך כירורגי, הלכתי לפריודונט אזרחי מוכר בתחומו שהמליץ על ניתוח בלימה (דילול כיסים) בארבעה מוקדים ואמר שלטעמו אין טעם בניתוח רגנרטיבי. היתרון של טיפול בצבא הוא כיסוי מלא של הניתוחים, ובאזרחות - מקצועיות לטעמי גבוהה יותר (כמובן ללא סבסוד). ממה יכול לנבוע ההבדל בין הטיפול הנדרש? מה דעתכם? מה עליי לעשות?

31/01/2013 | 14:04 | מאת: ד"ר אלון סבאון

מורן שלום רוב הפריודונטים שעובדים בצבא הם אזרחים שנקראו לשרות מילואים. אינני יודע למה אחד מציין כך והשני אחרת וקשה לי להביע דעה בלי צילום. בכל מקרה עליך לדעת שטיפול רגנרטיבי יקר בהרבה מניתוח רגיל ואתה בתור חייל מקבל אותו בחינם.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים