ניתוח חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

02/08/2012 | 12:20 | מאת: נילי

שלום רב. יש לי בעיית חניכיים, ואחרי טיפולים עמוקים שעברתי הומלץ לי על ניתוח חניכיים. רופא אחד אמר שהכיסים הם בעומק של 5-6 ממ והמליץ על ניתוח ללא אנדוגן, הרופא השני ראה שהכיסים מגיעים עד 7 ממ וכן המליץ על שימוש באנדוגן. כשניסיתי להתייעץ במרפאה הוסבר לי שהאנדוגן לא תמיד פותר את הבעיה לאורך זמן, וכמו כן הוא יקר מאד, לכן אין צורך להשתמש בו. מה היתרונות של השימוש באנדוגן? האם אפשר במהלך הניתוח לקבל החלטה שונה מזו שהתקבלה תוך כדי הצילומים? תודה, נילי

10/08/2012 | 17:42 | מאת: ד"ר אלון סבאון

נילי שלום אכן החומר אמדוגיין לצערי יקר מאוד ובהכרח הדבר נופל על המטופלים כאשר משתמשים בחומר ומייקר מאוד את עלות הניתוח. החומר מצוין כאשר האינדיקציה לשימוש בו נכונה.לגבי המקרה שלך אינני יודע אם כן או לא מתאים. בכל מקרה ההחלטה צריכה להתבצע כאשר החניכיים מופשלים בזמן ניתוח.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים