נסיגה, הקצעה, הלבנה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

14/06/2012 | 19:13 | מאת: איילת

שלום רב, בשל נסיגת חניכיים (באותו מצב כבר כמה שנים) הלכתי למומחה חניכיים, שקבע שיש לי דלקת חניכיים בינונית, למרות שאני לא מרגישה כל כאב. והטיפול שהמליץ: הקצעת חניכיים+ החדרת פריוצ'יפ בשני טיפולים אצל השיננית. שלוש שאלות: האם סביר שבשני הטיפולים האלו תיפתר הבעיה, או שיהיה עליי להתייצב אחת לכמה חודשים לטיפולי הקצעת שורשים חוזרים. דבר שני: הבנתי שהטיפול מכווץ את החניכיים, כך שהשורשים נחשפים אפילו יותר, אז תיווצר עוד נסיגה, אז מה עשינו בזה בעצם?... ועניין שלישי ואחרון: אני מעוניינת גם בטיפול הלבנת שיניים, והרופא הציע לי ערכת הלבנה ביתית לחמישה ימים. והיה ואחליט ללכת על הקצעת השורשים, זה משנה מבחינת מצב השיניים/החניכיים איזה טיפול יבוא קודם, אם בכלל? (האם הלבנת שיניים מזיקה במצב נסיגה/מחלת חניכיים?), תודה, איילת

01/07/2012 | 22:59 | מאת: ד"ר אלון סבאון

איילת שלום מהסוף להתחלה, הבהרה של השיניים לא מזיקה לשורשים היות והיא מתבצעת על כותרות השיניים בלבד. נכון שלאחר הקצעת שורשים יש נסיגה מסוימת של החניכיים. זהו המחיר שאנו משלמים כדי לקבל חניכיים בריאות. לא ברור לי האם יש לך מחלת חניכיים או רק נסיגה של החניכיים. הטיפול לא זהה.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים