חוות דעת שונות לגבי סוג ניתוח החניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

08/02/2012 | 16:04 | מאת: גליה

שלום אני בחורה בת 29 הסובלת ממחלת חניכיים גנטית, המחלה נמצאת בשלב מתקדם וכוללת גם נסיגת חניכיים במצב מתקדם וכיסים עמוקים. הרופא בקופ"ח המליץ על ארבעה ניתוחים, אחד לכל רבע הכוללים השתלת עצם ושימוש בחומרים ביולוגים. פניתי לחוו"ד אצל מומחה נוסף שהמליץ על שלןשה ניתוחים ולא ארבעה ועל ניתוח שונה שאינו כולל השתלת עצם אלא סוג של הרמה ותיקון המצב הקיים ללא השתלה ושימוש בחומרים ביולוגים. אין לי ספק לגבי ביצוע הניתוח אך אני מעדיפה לבחור בניתוח שמתאים ביותר למצבי הרפואי, כיצד אוכל לדעת מה יפתור בצורה טובה יותר את בעיית החניכיים שלי?

11/02/2012 | 18:37 | מאת: ד"ר אלון סבאון

גליה שלום אני מבין את הלבטים שלך.ההחלטה על צורך בשימוש בחומר עצם וחומר ביולוגי הכי נכונה היא בזמן שהחניכיים פתוחות וסילוק הרקמה הדלקתית מהאזור. אז ורק אז אפשר להחליט באופן וודאי אם יש או אין מקום לחומרים אלו.ניתן על פי הצילומים לשער צורך שימוש בחומרים. עלייך לסמוך על אותו רופא שיטפל בך ולהשאיר לו את שיקול הדעת.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים