oral lichen planus

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

29/12/2011 | 18:26 | מאת: מיכל

שלום אני בת 25 התגלה אצלי ליכן פלנוס בחניכיים לפני כחצי שנה. (בצורת אזורים אדומים)קראתי רבות על המחלה ורציתי לדעת: 1. מה הסיכוי הכולל שהמחלה תעבור התמרה סרטנית במהלך החיים? (בחלק מהמקומות כתוב סיכוי חיים של 1-2 אחוז ובחלק כ0.27 אחוז לשנה) 2. האם עצם גילוי המחלה בגיל כל כך צעיר והשנים הרבות שיש לי לחיות איתה אומר שהסיכוי שלי להתמרה סרטנית גבוהה יותר? אשמח לקבל כל מידע בנושא שתוכל למסור לי אני מודאגת מאוד. תודה רבה

04/01/2012 | 21:40 | מאת: ד"ר אלון סבאון

מיכל שלום הדבר הכי נכון לעשות הוא מעקבים ובמידת הצורך ביצוע ביופסיה.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים