הקצעת שורשים - כטיפול תמידי..........?!

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

16/12/2011 | 20:30 | מאת: ספי

בעבר היתה לי דלקת חניכיים, מאז אני מקפידה, שיננית שמה לי פעם צ'יפ. אולם נאמר לי שעלי לעבור באופן תמידי טיפול הקצעת שורשים כמדי 3-4 חודשים כטיפול מנע לנסיגת עצם. הגם שחניכיים נסוגות גם עם הגיל (43), ועקב הג'ינגביטיס בילדות הם נסוגו מן הסתם גם...; עד שנעצר לכיסים לא עמוקים, אך גם לא מושלמים. מעיון בפורום אני רואה שטיפול הקצאת שורשים הוא בכלל לכ-4-5 פעמים וזהו. מפה לשיננית כטיפול ניקוי רגיל. ולא טיפול יסודי ניקוי לעומק. האם זה באמת טיפול מנע שיכול לבוא במקום שיננית, למי שהיתה לו בעבר דלקת חניכיים? וכעת אין. כי זה טיפול יקר, 800 שח לפעם.

17/12/2011 | 20:46 | מאת: ד"ר אלון סבאון

ספי שלום הקצעת שורשים הוא השלב הראשון בטיפול במחלת חניכיים. השלב השני הוא שלב ניתוחי בהתאם לצורך ולאחריו בא השלב התחזוקתי. בשל זה שנמשך לאורך כל החיים מבוצעים טיפולי תחזוקה ע"י שיננית או הרופא המטפל.כמו כן מומלץ מאוד שתבוצע בדיקה לפחות אחת לשנה ע"י המומחה למחלות חניכיים שטיפל במחלה. לפעמים יש צורך לחזור על הקצעה באזור כזה או אחר .

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים