עקירת שן -שאלה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

24/08/2011 | 10:04 | מאת: רונית

יש לי סדק בשן ומידי פעם עולה לי גוש מוגלה מעל , הרופא אמר לי שאני אצטרך לעקור את השןואין לי ברירה כי הדלקת תחזור כל הזמן , השן הזאת היא שן לפני אחרונה כך שאם אני עוקרת אותה נשארת לי שן בודדת בלי שום תמיכה , הרופא אמר שאני צריכה לעשות שתל, אבל כרגע אין לי כסף לזה , שאלתי היא מה יקרה אם אני לא אעשה שתל, לשן הבודדת שתישאר , האם יכול להיגרם נזק , אודה על תשובתכם המהירה

25/08/2011 | 18:04 | מאת: ד"ר אלון סבאון

רונית שלום כאשר יש סדק בשורש של שן,יש לעקור את השן כמה שיותר מהר.איבוד העצם שנגרם אם לא מבצעים את העקירה,מהיר מאוד. במידה ואינך מבצעת שתל מומלץ לבצע פעולה של שימור מכתשית העקירה ע"י השתלת עצם. לגבי הסדק הדרך היחידה לאבחון סופי של סדק היא ע"י ביצוע ניתוח אבחנתי. לא מומלץ שתבצעי עקירת השן מבלי לבצע ניתוח זה.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים