ניתוח להשתלת חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

20/07/2011 | 13:31 | מאת: שרה

שלום רב! אני בת 18.5, לוקה ב- E-ICP מגיל שנה וחצי. בעיקבות טיפול ליישור שיניים, התפתחה אצלי לאחרונה נסיגת חניכיים. הנסיגה במצב חמור. הבנתי, כי במצב זה מומלץ לבצע ניתוח להשתלת חניכיים. אצל אנשים עם E-ICP מומלץ גם לא לחתוך ריקמה להשתלה מחיך החולה, אלא להשתמש בריקמה שפותחה במעבדה על מנת למנוע זיהומים בחלל הראש. רציתי לדעת, האם סיכויי ההצלחה להשתלה ולהיעדר התפתחות זיהום גבוהים יותר, כאשר לוקחים ריקמה מקרוב משפחה? אםם כן, מהי הפרוצדורה. בתודה מראש.

22/07/2011 | 10:48 | מאת: ד"ר אלון סבאון

שרה שלום ביצוע השתלת חניכיים כרוך בלקיחת רקמה מאתר מסוים בד"כ החך או מאזור שן הבינה, הכנה של האתר המקבל היכן שהנסיגה קיימת ותפירת אותו שתל בטכניקה כזו או אחרת באתר המקבל.לא ברור לי נושא הזיהום שהרי גם האתר המקבל וגם התורם יכולים להזדהם באותו אופן. לכן כדי למנוע אפשרות זיהום לחלוטין,לא צריך לבצע בכלל ניתוח מסוג זה לאנשים כמוך ואגב גם לא עקירה ולא ניקוי שיניים שגם בהם יכול להיגרם זיהום.ההצלחות עם רקמות ש"פותחו" במעבדה שהנן למעשה מתורם אחר לא גבוהות .לא ניתן כיום לקחת רקמה מקרוב משפחה.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים